ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ



L123


Απόρριψη αίτησης σήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

(άρθρο 7 και άρθρο 42 παράγραφος 2 του ΚΣΕΕ)


Αλικάντε, 09/07/2019


ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΜΠΙΛΗ

ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 5

GR-10678 ΑΘΗΝΑ

GRECIA


Αριθ. αίτησης:

018017511

Τα στοιχεία σας:


Εμπορικό σήμα:

SPORTWATER


Τύπος σήματος:

Λεκτικό σήμα

Καταθέτης:

ATTRACTION SOLUTIONS ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ATTRACTION SOLUTIONS ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ATTRACTION SOLUTIONS ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ, 5 ΑΘΗΝΑ 13341 GR ΑΘΗΝΑ 13341 GR

GR-13341 ΑΘΗΝΑ

GRECIA



Το Γραφείο διατύπωσε αντίρρηση στις 28/02/2019 δυνάμει του άρθρου 7 παράγραφος 1, στοιχεία β) και γ) και του άρθρου 7 παράγραφος 2 του ΚΣΕΕ, διότι διαπίστωσε ότι το αιτούμενο σήμα είναι μη επιλέξιμο για καταχώρηση για τους λόγους που αναλύονται στην επισυναπτόμενη επιστολή η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας απόφασης.


Το Γραφείο εμμένει στην διαπίστωση ότι οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές θα θεωρήσουν ότι το σημείο παρέχει πληροφορίες ότι τα προϊόντα της Κλάσης 32 είναι νερά, τα οποία προορίζονται για την κατανάλωση από αθλητές. Ως γνωστόν, τα αθλητικά ποτά είναι σχεδιασμένα για να καλύπτουν τις ειδικές ανάγκες όσων αθλούνται, αναπληρώνοντας π.χ. υδατάνθρακες κλπ. Όσον αφορά τα παρασκευάσματα ποτοποιίας, αυτά μπορούν να χρησιμεύουν για την παρασκευή αθλητικών νερών (ποτών). Σε σχέση με τις υπηρεσίες της Κλάσης 35 το σήμα περιγράφει σαφέστατα το αντικείμενο των υπηρεσιών, όπως π.χ. η παροχή πληροφοριών για καταναλωτικά είδη σε σχέση με προϊόντα τροφίμων και ποτών, η οποία μπορεί να αναφέρεται σε πληροφορίες σχετικά με αθλητικά ποτά/νερά. Ως εκ τούτου, το σημείο περιγράφει το είδος, τον προορισμό (σκοπό) ή το (θεματικό) αντικείμενο των εν λόγω προϊόντων και υπηρεσιών.


Συνεπώς, στο σύνολό του, το σημείο για το οποίο ζητείται προστασία είναι περιγραφικό, στερείται οποιουδήποτε διακριτικού χαρακτήρα και δεν είναι ικανό να διακρίνει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες για τα οποία έχει διατυπωθεί αντίρρηση κατά την έννοια του άρθρου 7 παράγραφος 1 στοιχεία β) και γ) και του άρθρου 7 παράγραφος 2 του ΚΣΕΕ.


H καταθέτρια παρέλειψε να υποβάλει εμπρόθεσμα τις παρατηρήσεις της. Για τους λόγους που εκτίθενται ανωτέρω και δυνάμει του άρθρου 7 παράγραφος 1, στοιχεία β) και γ) και του άρθρου 7 παράγραφος 2 του ΚΣΕΕ, η αίτηση για το σήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρ. 18 017 511 απορρίπτεται διά του παρόντος για τα ακόλουθα προϊόντα και υπηρεσίες:


Κλάση 32 Μη αλκοολούχα ποτά· Παρασκευάσματα ποτοποιίας.


Κλάση 35 Παροχή πληροφοριών σε σχέση με εμπορικές πωλήσεις· Παροχή πληροφοριών καταναλωτών σχετικά με αγαθά και υπηρεσίες· Παροχή πληροφοριών για καταναλωτικά είδη σε σχέση με προϊόντα τροφίμων και ποτών· Παροχή πληροφοριών για καταναλωτικά είδη· Παροχή εμπορικών πληροφοριών και παροχή συμβουλών σε καταναλωτές [καταστήματα παροχής συμβουλών σε καταναλωτές]· Προσφορές σχετικά με αγαθά ή υπηρεσίες· Παροχή υπηρεσιών σύγκρισης τιμών επί γραμμής· Παροχή συμβουλών σχετικά με τις υπηρεσίες πωλητών, παρέχοντας τη δυνατότητα στους πελάτες με άνεση να βλέπουν και να συγκρίνουν τις υπηρεσίες τους· Παροχή συμβουλών για καταναλωτικά προϊόντα· Υπηρεσίες ηλεκτρονικών παραγγελιών· Υπηρεσίες τηλε-παραγγελιών· Υπηρεσίες σύγκρισης τιμών· Υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε σχέση με την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών.


Η αίτηση μπορεί να προχωρήσει για τα υπόλοιπα προϊόντα και τις υπόλοιπες υπηρεσίες.


Σύμφωνα με το άρθρο 67 του ΚΣΕΕ, έχετε το δικαίωμα να ασκήσετε προσφυγή κατά της εν λόγω απόφασης. Σύμφωνα με το άρθρο 68 του ΚΣΕΕ, η προσφυγή πρέπει να ασκηθεί εγγράφως ενώπιον του Γραφείου εντός δύο μηνών από την ημερομηνία κοινοποίησης της εν λόγω απόφασης. Το δικόγραφο της προσφυγής κατατίθεται στη γλώσσα της διαδικασίας στο πλαίσιο της οποίας εκδόθηκε η προσβαλλόμενη απόφαση. Επιπλέον, εντός προθεσμίας τεσσάρων μηνών από την ίδια ημερομηνία, πρέπει να κατατεθεί γραπτώς υπόμνημα που να εκθέτει τους λόγους της προσφυγής. Η προσφυγή θεωρείται ότι έχει ασκηθεί μόνο μετά την καταβολή του τέλους προσφυγής των 720 EUR.





Κωνσταντίνος ΜΗΤΡΟΥ

Avenida de Europa, 4 • E - 03008 • Alicante, Ισπανία

Tel. +34 965139100 • www.euipo.europa.eu


Latest News

  • FEDERAL CIRCUIT AFFIRMS TTAB DECISION ON REFUSAL
    May 28, 2021

    For the purpose of packaging of finished coils of cable and wire, Reelex Packaging Solutions, Inc. (“Reelex”) filed for the registration of its box designs under International Class 9 at the United States Patent and Trademark Office (“USPTO”).

  • THE FOURTH CIRCUIT DISMISSES NIKE’S APPEAL OVER INJUNCTION
    May 27, 2021

    Fleet Feet Inc, through franchises, company-owned retail stores, and online stores, sells running and fitness merchandise, and has 182 stores, including franchises, nationwide in the US.

  • UNO & UNA | DECISION 2661950
    May 22, 2021

    Marks And Spencer Plc, Waterside House, 35 North Wharf Road, London W2 1NW, United Kingdom, (opponent), represented by Boult Wade Tennant, Verulam Gardens, 70 Grays Inn Road, London WC1X 8BT, United Kingdom (professional representative)